Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Reissupäiväkirjakoosteita! Osa 2

Lauantaina 9.7.2011 ajeltiin uskollisella Yamahalla katsomaan merta. Taas huomasimme, että kyllä mun kyytiin nousu on selkeästi helpompaa. Heittämällä vaan menee jalka yli ja saan istahtaa kyytiin ilman suurempia ähinöitä. Kotoa lähdettiin ajatuksella, kunnes meri tulee vastaa. Lähempänäkin se tulee vastaan, ei olis kymmeniä kilometrejä tarvinnut ajaa. Pari olis riittänyt. Mutta nyt ajettiin sillä ajatuksella, että niin pitkälle, kuin Raippaluodon http://fi.wikipedia.org/wiki/Raippaluodon_silta suuntaan pääsee ajelemaan, periltä kuvat ja taas maisemia katsellen takaisin. Fiilistelyä ja tuoksuttelua. Ihananihana meri-ilma ja vielä sateenjälkeinen. Merenranta on aina ollut mun lempipaikkoja, mökillä nuorena istuskelin useasti laiturin nokassa vain ihailemassa ja kuuntelemassa laineiden liplatusta ja lokkien rääkkymistä.






Björköbyn Svedjehamn oli lumoava paikka, osittain tuntui melkein, että aika oli siellä pysähtynyt. Rannikon ruotsinkielistä kalastajaperinnettä. http://www.matkailupohjanmaa.fi/Default.aspx?id=305777&Location=0&Activity=8&Type=190 Salteriet-kahvila oli juuri sopiva paikka juoda pullollinen Jaffaa kahdella pillillä, ja pitää vessapaussi. :D  Sieltä takaisin ajellessa poikkesimme Valgrundiin, merivartioston portille  ja Sommaröön linnakkeelle, jossa on muuten ihan luontopolku yms. nähtävää. http://www.kvarkenguide.org/vasaskarfi.html Vaasan rannikkopatteriston historiaa sieltä sai lukea maamerkeistäkin. Merenkurkun saaristohan on maailman luonnonperintökohde, ainutlaatuista siis. http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=188288
Ihan eläviä kyliä ja uudisrakennuksiakin oli kiitettävästi matkan varrella. Vanhaa kunnioittaen. Retales huomasi jopa pari latoa, joissa oli kaislakatot. Ei kovin usein ole tullut vastaan. Kunhan maltoimme suunnata nokkamme taas Vaasaa kohti, kävimme vielä pizzalla "Dallasissa" ja tekemässä (ainakin mun) enkat motarilla. FJ:n huolto on auttanut, se kulkee taas!! ;)

Suurinpiirtein reitti kulki näin: http://kartat.eniro.fi/m/aW1RS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti