Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. elokuuta 2011

Horjuvaa tasapainottelua.

Eiköhän otsikko ole paras ilmaisuni kuvaamaan oloani. Ja arkista elämääni. Siksi toivon edes joitain asioita ympärilleni, jotka eivät niin kamalasti horjuisi, vaan joista voin ja uskallan ottaa tukea. Se, onko kyseessä ihminen, eläin, asia tai tavara, luonto tai ympäristö, on sivuseikka silloin, kun siitä hyödyn saan ja samalla jotain, joka kannattelee. 


Tietynlainen positiivisuus ja hyvän etsiminen ja näkeminen kaikessa auttaa tähän vaivaan, kun vaan uskaltaa avata portit ja antaa positiivisuuden tulla lähelle. Ja vaikka positiivisuus ideologiana toimii lukuisille kanssakulkijoille, niin osalle meistä se vaan on jotain täyttä humpuukia. Mutta se on jokaisen oma asia. Minä olen siitä saanut ajatuksia ja ahaa-elämyksiä, joita olen ihan onnistuneesti (aina joskus ja silloin tällöin) tuonut omaan elämään. Tietyssä tilassa lausahdus ´Kaikki on ihan hyvin´ vituttaa aivan suunnattomasti eikä se auta vaikka sitä kuinka hokisi ja hakkaisi päätä seinään. Mutta kas, kun aikaa kuluu, huomaat ihan yhtäkkiä, että ilman yhtään pään seinään kopautusta, näin se vain on. Kaikki on ihan hyvin. Siihen kyllä yleensä tulee aina jatkeeksi se kuuluisa ´mutta´... mutta tulkoon. Ei tosiasioita voi kieltämään ruveta. Pakkohan se on myöntää, että on hankalaa ja tukalaa ja ärsyttävää ja kivuliasta ja ahdistavaa ja ja ja.... mutta kun muistuttaa itseään kaikesta huolimatta, että KAIKKI ON IHAN HYVIN, kyllä se aina jossain vaiheessa jotenkin helpottaa. 

Mä suosittelen edelleen Positiivareita!! Mulle ne lukuisat, ihan äkkiseltään puutaheinää- diibadaaba-jutut, aukes pari vuotta sitten, että näinhän nää asiat ihan oikeesti menee. Ja nyt oli taas selkeästi aika nostaa Positiivisuus esille, kun tietty ilo ja into sekä luottamus hyvään oloon rupes katoamaan. 

Positiivareilta Ajatusten aamiaiselta lainattua:
"Vaikka kukaan ei voikaan mennä ajassa taaksepäin
ja aloittaa kaikkea alusta, kuka tahansa voi aloittaa
nykyhetkestä, jolloin lopusta tulee ihan uudenlainen."

JOS HALUAT LISÄÄ, OLE ENEMMÄN

  


Paras investointi tulevaisuuteen on omaksua tapa tehdä aina hieman enemmän kuin mistä maksetaan. Ellet voi hyvin, mene tapaamaan lääkäriä, mutta älä valita työtä tehdessäsi. Ellei sinulla ole rahaa, pyydä sitä pankista, mutta älä syytä työtä ongelmistasi. Kun teet työtä mielessäsi vain ne asiat, joita sinä haluat ja tarvitset, ei työsi tule koskaan olemaan sinulle mitään muuta kuin raha, jonka siitä ansaitset. Sinä saatat tulla sillä hyvin toimeen, mutta onnistumiset odottavat heitä, jotka antavat itsestään aina hieman enemmän kuin saamansa palkkio.

Ihminen saattaa tehdä samaa työtä 30 vuotta omaamatta kuin yhden vuoden kokemuksen, jonka hän on toistanut 30 kertaa. Hän saavuttaa maalin lähtemättä koskaan edes liikkeelle. Kotitehtävien laiminlyöminen työssä on aivan yhtä tuhoisaa kuin koulussakin. Onnistumisia ei saavuteta vaatimalla, vaan lisäämällä jatkuvasti omaa henkilökohtaista painoarvoa.


Älä koskaan pelkää ilmaista sitä, mitä on sydämelläsi. 
Pienestä kipinästä kasvaa joskus liekki, jonka loimussa
voi monta kuukautta lämmitellä käsiään joku jota rakastat 
tai joku jonka tunnet vain ohimennen.

LATAA DYNAMIITTIA AJATUKSIISI

  


Vahvaksi tekevät ajatukset ovat määrätietoisia: "Pystyn kyllä sietämään sen, kyllä kaikki järjestyy, tulen pääsemään läpi, ehkä tässä on minulle opetus, vastoinkäyminen kehittää luonnetta, olen luja, jos yritän niin pystyn saamaan tästä kaikesta hyötyä, kun tämä on ohi niin olen viisaampi".

Uudet ajatukset eivät tietenkään aluksi ole mitenkään totunnaisia. Ajattelutapasi on yhtä lailla opittu kuin se tyyli jolla sidot kengännauhasi. Mutta pitäydy tieten tahtoen ajattelemaan voimakkaammin, ja eipä aikaakaan, niin siitä tulee tottumus. Lopulta ihmettelet, miksi olet koskaan ajatellut toisin.

Haluaisitko olla vahvempi? Haluaisitko olla tunneperäisesti tyynempi stressaavina aikoina? Haluaisitko seistä lujana pylväänä silloin kun ympärilläsi olevat horjuvat? Varmasti haluaisit. Tässä on keino. Muuta ajatuksiasi. Tee niistä vahvempia.

Etkö usko siihen?
Siinäpä ensimmäinen muutettava ajatus.

2 kommenttia:

  1. Olet kuule Katjusha/Katiska ihan oikeassa että positiivinen asenne auttaa. Kun se vaan on aito. Ei pelkkää sanahelinää. Joskus nuo Wiisaudet vain tahtoo olla sellaista puutaheinää/hauki-on-kala -juttua. Eli kalahtiko kalikka nilkkaani? Voipi olla :). Itse olet oiva esimerkki positiivisuuden voimasta ja toivon sulle rakas ystävä kaikkea hyvää. . Voin olla (ja olenkin) joskus hieman liiankin sarkastinen. Ilkeä en halua olla. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rane! Sait aikaan hyvän mielen ja hymyn huulille. :) Tiedän sen, ettet todellakaan ilkeä halua olla ja että sarkasmin taidon kyllä hallitset. Mutta siinäpä se just onkin, se on TAITO kun sen oikein osaa.;)Ja nyt vaan sit parantelemaan sitä nilkkaasi, johon kalikka kalahti! :D

    VastaaPoista