Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. toukokuuta 2011

MS-päivän saldoa!

Lupailin, lähinnä itselleni, että kirjoitan ylös kaiken hyvän, mitä 25.5.2011 tapahtui. Ja varsinkin nyt, kun kamppailen helvetillisten vieroitusoireiden kanssa, saattaa olla ihan paikallaan kirjata ylös, kuinka hyvä päivä eilinen olikaan. 

Aamupäivän suuhygienistikäynti venyi ja venyi ja varsinainen työ jäi puolitiehen. Jatketaan ensi viikolla, koska jutustelu vei sen verran aikaa. Aiheena oli hampaiden hoito ja hyvinvointi, tietenkin, mutta suurimmaksi osaksi, MS-päivään sopivasti yllätys yllätys, MS-tauti. Keskustelu oli hyvää ja rakentavaa, sain olla taas asiantuntija asiassa, jonka hallitsen. Eli siis tarinani kertojana. Hammashoitajan kanssa käymäni keskustelu avasi puhehanat sopivasti. Ja kysymysten tulva sekä kiinnostus omaa tietämystäni kohtaan, antoi itseluottamusta päivän seuraaviin tapahtumiin. 

Erittäin hyvillä mielin siis suuntasin ennakkoon sovittuun tapaamiseen Radio Vaasan studioon vaasalaisen radioäänen, Hippi Hovin haastattelemaksi. Aiheena siis Maailman MS-päivä. Se tapa, jolla kysymykset esitettiin ja miten nauhoituksissa tuli selväksi, että asia kiinnosti, antoi lisäpotkua. Hippi Hovi osasi kysyä hyviä, uusia ja erilaisia kysymyksiä ja itse osasin vastata niihin ilman minkäänlaista valmistautumista niihin etukäteen. Hyötynä tässä ehkä oli nimenomaan se, että puhehanat oli jo aamupäivällä avattu. :D Kun haastattelu tuli radiosta, uskalsin ihan täysin seistä sanojeni takana ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Haastattelu on tulossa mulle spostilla, ehkä jaan sen myös blogissani.... Ja tässä on siis yksi hyvä asia, josta aion olla jatkossakin hyvilläni ja muistuttaa itseäni. Ahdistuksen ja arvottomuuden synkässä syöverissä on ihan hyvä muistaa, että mä oon ihan oikeesti tehnyt hyvin ja toimin ihan oikeesti hyvällä asialla, äänitorvena monelle. Niin, ja yhteistä näille aamupäivän jutusteluille oli se, että sain molemmissa tehtyä "ei-MS-diagnoosin". Omituisine oireineen molemmat mua lähestyi ja sain vakuuteltua, että ei ne kyllä MS-taudilta mitenkään vaikuta. En tietenkään varmana asiana sitä esittänyt, kerroin mielipiteeni, koska sitä ihan suoraan multa kysyttiin. Taas hieno fiilis, kun tällaisen asian ihan uudet, vieraat ihmiset uskalsi ottaa mun kanssa puheeksi. 

Ja koska olimme keskustassa päivää viettämässä, enkä siis radion läheisyydessä, tuumasin, että puhelimestani löytyy radio ja kuuntelen haastattelun sieltä. Eihän mulla tietenkään ollut piuhaa mukana, eli siis ei antennia!! Noh, ElisaShopit siinä kauppakeskuksessa sai muutaman ilmapallon ja pari MS-päivälehtistä siitä hyvästä, että sain lainata liikkeestä piuhaa. :D Ja näin siis kuulin ihan livenä haastatteluni. 

Yhdistyksen selkein hyöty eilisestä oli se, kun uusi jäsen kävi esittäytymässä ja saimme uuden jäsenen hallitukseen. Olimme puhuneet aiemmin pitkään puhelimessa ja pyysin tulemaan ms-päivänä tervehtimään. Tyyppi oli sen verran innostunut ja kiinnostunut, hiljattain harnes-dg:n saanut, että samantien värväsin mukaan toimijaksi! :D) Hyvää tässä on nimenomaan myös se, että liiton suunnalta oli ohjattu soittamaan juuri mulle. Ja taas tunsin, että oon ihan oikeessa paikassa, koska tiesin kertoa infoa juuri sitä kaipaavalle. 

No joo, kylläpä nyt menee jo itsekehun ja omahyväisyyden puolelle. Tipautetaan maanpinnalle!! Mun invapysäköintilupa on turvallisesti tallessa. Hämeenkyrössä Retaleen Chevyn tuulilasissa! Ohjeistin avustajaani parkkeeraamaan auton keskustassa. Invapaikat kauppakeskuksen tuntumassa oli kaikki varattuna, joten pysäköinti kielletty-alue, joka ei kuitenkaan ollut kenenkään tiellä, sai kelvata. Tuumasin, että jos sakkolappu tulee, sen saa mitätöityä kun parkkipirkoille menee näyttämään invalappua. Ajatus kuitenkin oli, että sitä ei välttämättä edes tulis... mutta tottakai semmonen oli tuulilasissa, kun kotiin lähdettiin. Ens viikolla sit jännätään, tuleeko eilisestä hyvästä päivästä kuitenkin 35€ lasku. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti